Skylanders - Spyro's Adventure is een unieke en magische game die echte, testbare speelgoedfiguurtjes tot leven brengt om zo hun thuiswereld te redden.

Eeuwenlang werden de vredige Skylands en hun magische bronnen beschermd door de Skylanders. Tot deze bonte verzameling helden door een ongekend kwaad naar de aarde verbannen werden. Klein en bewegingsloos bevroren lijken ze misschien op speelgoedfiguurtjes, maar ze leven wel degelijk. Gebruikmakend van de mysterieuze kracht van de portals kun jij hen terug naar de Skylands sturen om hun oude wereld te heroveren op de sinistere Kaos en zijn vele handlangers.

Ook naast het scherm
Dat is de opzet van Skylander - Spyro’s Adventure, een videogame als geen ander. Dat heeft alles te maken met die Skylanders. Dat zijn immers geen virtuele wezens die je op een televisiescherm door hun avonturen leidt, maar tastbare schepsels die je in je hand kan houden, verzamelen, uitstallen en met je mee kan nemen. Deze speelgoedfiguurtjes zijn stuk voor stuk tot in de kleinste details afgewerkt, voelen robuust aan en zelfs in deze bewegingsloze vorm stralen ze de innerlijke kracht uit die in elk van hen schuilt.

In de verpakking van elke game vind je drie van die Skylander-figuren en een portal. Die laatste is een draadloze en oplichtende, mysterieuze uitziende schijf die jou als portal-meester toegang geeft tot de gegijzelde Skylands. Dit zijn echt magische dingen. Zet er een van je Skylander-figuren op en je ziet hem in de spelwereld op je scherm verschijnen en tot leven komen. Je bevrijdt daarmee de vervloekte helden uit hun bevroren status en stuurt hen naar hun thuisland.
 


In totaal zijn er 32 verschillende Skylanders, elk voorzien van unieke wapens, eigenschappen en vaardigheden. De bekendste is natuurlijk de draak Spyro, aangezien die al wat videogame-ervaring heeft, maar de andere helden hoeven qua charme, kleurigheid en slagkracht niet voor hem onder te doen. Zo is er de gekke Trigger Happy met zijn twee gouden revolvers, de half uit kristallen opgetrokken Prism Break, de wandelende lavavulkaan Eruptor, Flameslinger wiens vuurpijlen nooit missen, de bliksemspuwende Zap en vele, vele anderen.

Speelgoed met geheugen
Hoe meer tijd je met een of meerdere van deze helden in Skylands doorbrengt, hoe meer ervaring ze opdoen en hoe meer goudstukken ze verzamelen. Zo worden ze alsmaar krachtiger en kun je ze upgraden met speciale aanvallen die het best op jouw speelstijl aansluiten. Al na een uurtje speelt jouw Spyro, Prism Break of Zap helemaal anders dan de gelijknamige figuren van je vriend. Je ontwikkelt daardoor op een heel ongedwongen en intuïtieve manier je eigen tactieken om met vijanden af te rekenen, omgevingspuzzels op te lossen en op het eerste gezicht onbereikbare zones te bereiken.