Met de Rolly SEP-30BT heeft Sony een swingende muziekspeler in huis. Letterlijk zelfs, want deze opvallende verschijning kan ook danspasjes maken.

De ‘Sound Entertainment Player’ SEP-30BT – Rolly voor de vrienden – doet meer dan alleen maar muziek spelen. Twee rubberen ringen zorgen ervoor dat hij rondjes kan draaien, voor- en achteruit rijden of heen en weer schudden.

De gemotoriseerde klepjes aan de uiteinden verbergen de luidsprekers. Ze klappen niet alleen open- en dicht, maar kunnen ook in het rond draaien. Twee led-ringen begeleiden de dansshow met lichteffecten.

Die vreemde combinatie zorgt voor heel wat bewegingsmogelijkheden, die ofwel volautomatisch door de speler worden verzorgd, ofwel door de bijgeleverde ‘Rolly Choreographer’-software voor pc. Met die laatste kan je ook gepersonaliseerde bewegingspatronen voor de Rolly maken, al is de leercurve best steil. De bewegingspatronen kan je ook uitwisselen met andere Rolly-eigenaars.
 


Futuristisch minimalisme

De interface van de SEP-30BT is een verhaal apart. Met een absoluut minimum aan knoppen, kan je toch relatief eenvoudig tracklijsten doorzoeken. Hou de speler verticaal wanneer een track speelt, en de onderste rubberen ring doet dienst als volumeregelaar. Met de bovenste ring skip je door de nummers.

Bij gebrek aan een lcd-schermpje kan je de tracks op het interne geheugen in ‘groepen’ onderbrengen, die met
stembegeleiding worden aangekondigd. Dat systeem werkt prima, zolang je niet teveel nummers in een groep opslaat en er geen al te grote muziekbibliotheek op nahoudt.