Met de EH10 presenteert SoundMagic een hoofdtelefoon die moeilijk in een hokje te plaatsen valt: half in-ear, half clip-on. Het beste van twee werelden?De EH10 is een vreemd gevormd ding. In eerste instantie lijkt het een gewone clip-on hoofdtelefoon: twee plooibare beugels komen achter je oren te zitten, twee kleine plugjes worden tegen je gehoorgangen aangebracht.

NuForce gebruikt echter geen platte earbuds of gestroomlijnde in-ears bij deze hoofdtelefoon, maar een mengvorm van beide. Die 'oortjes' staan in een hoek van 90 graden opgesteld ten opzichte van de oorclips, en komen half in de gehoorgang te zitten.

De EH10 in de oren aanbrengen is een aparte ervaring: je brengt de plooibare beugels in model, zet de uitschuifbare staafjes waaraan de drivers vastzitten de juiste hoogte – ze moeten met je gehoorgangen uitgelijnd worden – en draait de oortjes op hun plaats.

De oortjes draaien verloopt vlot: ze zijn gemonteerd op een roteerbare as rond de beugel. Zoeken naar de gepaste instelling vraagt wat geduld, maar gelukkig hoef je dat maar één keer te doen. Eens je de goede maat gevonden hebt, is het aanzienlijk makkelijker om de oortjes op hun plaats te krijgen.

SoundMagic levert trouwens ook nog een opbergtasje mee in de verpakking. De kabellengte bedraagt 120 centimeter en loopt uit op een extreem platte aansluitplug die in een hoek van 90 graden opgesteld staat.