Platformen

Yelo geeft zijn volledige functionaliteit voorlopig enkel prijs via iOS. De app werkt momenteel op de iPad, iPhone en iPod Touch van Apple, al is Telenet noest aan het werk om ook een Androidversie in elkaar te boksen. Verder is Yelo min of meer vertegenwoordigd op de pc.

De website Yelo.be wordt langzaam een merk op zich dankzij de praktische tv-gids die ook toegankelijk is voor niet-Telenetklanten. Wie wel een abonnement heeft bij de operator kan overigens rechtstreeks vanaf de computer zijn digicorder programmeren.

Ook de mogelijkheid om op de pc films op aanvraag te bekijken is enkel weggelegd voor wie een internetabonnement bij Telenet heeft.

Belgacom TV Overal pakte het andersom aan. De dienst werd afgelopen voorjaar als Android-app gelanceerd. Dat kwam vooral doordat Belgacom zijn schouders zet onder smartphones en tablets die op dat systeem draaien. Met de Galaxy Tab van Samsung op kop, die prominent in de winkels van de operator te koop staat en zelfs het primaire toestel vormt in een lightinternetabonnement van het bedrijf.

Nog even meegeven: let op het type Androidtablet dat je gebruikt: verschillende toestellen hanteren namelijk verschillende besturingssystemen, en op Android lager dan 2.1 werkt de Belgacom app gewoon niet. Ondertussen is TV Overal ook beschikbaar voor iPhone en iPad, en een versie voor de pc volgt.

Qua aanwezigheid op de platformen die er echt toe doen - de mobiele toestellen dus - haalt Belgacom TV Overal met andere woorden de bovenhand.

En de winnaar is ...Belgacom TV Overal

gerelateerde items