Interface

Ik probeer voor dit artikel de iPhone- en iPadversie van beide systemen uit en merk weinig echte verschillen. Beide bedieningsinterfaces zien er ook opvallend gelijkaardig uit. Bovenaan een horizontaal balkje met opties om naar tvgids, live tv-sectie en de televisie-op-aanvraag te gaan.

In volledigschermmodus krijg je met één tikje een overlay waarin je van kanaal naar kanaal kan surfen. Bij de Belgacom-app gaat dat via een blits scrollwieltje aan de rechterkant, bij Yelo verander je van kanaal via een horizontale schuifbalk onderaan, waarop net als in het Belgacomwieltje de logo’s van de tv-zenders naast elkaar staan afgebeeld.

De vlotte interface van Belgacom TV Overal gaat echter een beetje ten koste van de snelheid. Het scrollen hapert af en toe en een kanaalverandering reageert soms niet meteen wanneer je op het logo tikt. Telenet heeft ook iets meer inhoud te bieden.

De beschrijvingen van de programma’s zijn een stuk uitgebreider en de homepage van de app beschikt over een nieuwssectie met medianieuws, die je ook op Yelo.be vindt. Qua interface is Yelo de duidelijke winnaar.

En de winnaar is ...Telenet Yelo

gerelateerde items