Zenderaanbod

Wat live-tv betreft gaat de strijd gelijk op. Het zenderaanbod is op beide systemen redelijk pover, al hebben zowel Belgacom als Telenet aangegeven dat een snelle uitbreiding op de agenda staat. Het is in de eerste plaats, zoals dat wel vaker gaat bij de lancering van informatie via nieuwe kanalen, een kwestie van rechten.

Heel wat mediabedrijven kijken ook liever eerst de kat uit de boom, of opteren - zoals VT4 en VijfTV - voor hun eigen tweedeschermdiensten. Wat ze wél allebei aan boord hebben, zijn de twee openbare zenders. Naast Eén en Ketnet/ Canvas staat ook Acht, de digitale entertainmentzender van Concentra Media op het menu. Vervolgens zit er eigen content, muziek en een handvol kinderzenders in het aanbod.

Bij Telenet is dat onder meer Disney Channel, Nickelodeon en TMF, aangevuld met de exclusief door Telenet geleverde kinderzender Studio 100 TV. Bij Belgacom is het Nick JR (de peuter- en kleuterafdeling van de Amerikaanse kinderzender) en muziekzender MCM. Het grootste verschil tussen Yelo en Tv Overal stemt overeen met het algemene zenderaanbod tussen de twee operatoren.

Telenet levert uitsluitend aan Vlaamse klanten, waardoor het eerder kanalen met Angelsaksische inslag naar voren schuift in zijn live tv-aanbod. Belgacom TV daarentegen is beschikbaar in heel België, waardoor er meer balans is tussen Nederlandsen Engelstalig aanbod enerzijds, en Franstalige zenders anderzijds.

Dat is ook te merken op de app: naast de Vlaamse zenders zijn er ook prominent Franstalige kanalen beschikbaar, met onder meer RTL TVI, Club RTL en Canal J.

Tot slot, en niet onbelangrijk, leveren beide apps toegang tot een aantal grote voetbalwedstrijden, die door een vreemde deal met de Belgische voetbalbond op beide kanalen beschikbaar zijn. Uit dat aanbod werden ook een aantal wedstrijden gelicht die op de live tv-module te zien zijn.

En de winnaar is ...Telenet Yelo   Belgacom TV Overal

gerelateerde items