Bereik

Het idee achter de apps is dat je overal in huis je tv-content kan meenemen. Waar de operatoren echter niet mee uitpakken is dat je ook buitenshuis een beroep op beide diensten kan doen. Ik nam een iPad met de twee apps mee naar een terras in de stad, waar de eigenaar me welwillend toegang tot zijn draadloze netwerk verschafte.

Via beide systemen kreeg ik meteen vlot livebeeld binnen. Nu beperken de contentdeals van de twee operatoren zich weliswaar tot ons kleine landje: deze truc werkt dus enkel binnen België. Wanneer je inlogt vanuit het buitenland, wordt de inhoud geblokkeerd.

En dat is jammer, want ook tijdens de vakantie blijf je vrolijk doorbetalen voor je digitale tv-aanbod. De fratsen van de Kampioenen volgen op het strand in Benidorm zit er dus niet in.

De live tv-diensten van de twee apps zijn bedoeld voor wifi, dat doorgaans een grotere bandbreedte levert dan een mobiele internetconnectie via 3G of Edge. Proximus- of Belgacom Mobileklanten met Belgacom TV Overal op hun toestel kunnen via de app profiteren van een promotie, waarbij ze één uur per maand gratis tv kunnen kijken als ze de dienst ook via mobiel gebruiken.

Of dit aan te raden valt? Weet dat streaming video stevig aan je datalimiet vreet. Dat ontdekte ik na een dagje Antwerpse Zoo toen bij thuiskomst bleek dat dochterlief mijn maandelijkse surfvolume bijna helemaal had opgesoupeerd na drie kwartier YouTubefilmpjes kijken op mijn iPhone.

En wanneer je maandelijkse volume op is, gaat de teller snel: de meeste providers rekenen vanaf dan 3 eurocent per extra megabyte aan. Opletten dus!

En de winnaar is ...Telenet Yelo   Belgacom TV Overal

gerelateerde items