Toon alles (3)

Klinkt dat?
De nieuwe stereo-opnames klinken cleaner, waarbij het stereobeeld breder is geworden. Daardoor zijn individuele instrumenten duidelijker te onderscheiden en krijgen ze meer ademruimte. Dat valt vooral op bij gitaren, maar ook bij hi-hats en dergelijke. Sommige oude nummers klinken vuil en rommelig als je ze vergelijkt met de nieuwe opnames.
 

Verder is het ruisfilterverhaal goed merkbaar en lijkt de dynamiek toegenomen te zijn. Wel heb je een serieuze geluidsinstallatie nodig om de verschillen echt goed te horen en te appreciëren. Maar daar lees je FWD Magazine voor, natuurlijk.

Blijft de vraag: moet je ze kopen? Ons antwoord is duidelijk: ja. De Monobox vinden we aan de dure kant en de meerwaarde tegenover de stereoversies is in het beste geval twijfelachtig te noemen. De Stereobox is een stuk aantrekkelijker, maar misschien is het nog het slimst om eerst een paar van je favoriete Beatles-albums opnieuw te kopen.

Als je geen idee hebt welke dat moeten zijn, ga dan voor Rubber Soul, Sgt. Pepper’s Lonely Heart Club Band en de 'Dubbele Witte'. Daarna kan je er de overige albums nog steeds aan toevoegen. Natuurlijk ben je dan wel duurder uit dan wanneer je meteen de volledige Stereobox koopt. Dilemma!
 

 

3/3
gerelateerde items