Duik in een episch avontuur dat je als geen ander de vrijheid geeft over wie je bent, hoe je speelt en welke impact je hebt op deze levendigste aller spelwerelden.Het keizerrijk Tamriel staat aan de rand van de afgrond. De keizer van Skyrim werd vermoord en sinistere bondgenootschappen azen op de troon. In deze onzekere tijden ontwaakt een nog gevaarlijker kwaad. Draken, lang verdwenen gewaand, zijn teruggekeerd naar Tamriel.

De toekomst van Skyrim en van het hele keizerrijk hangt in de waagschaal. Iedereen wacht op de voorspelde komst van de Dragonborn, een held met de kracht van De Stem en de enige die de toorn van de draken kan afwenden. Juist, jij dus.
 


Maak je agenda vrij
Welkom in Skyrim, het noorden van Tamriel en de vijfde game in de befaamde rollenspelreeks The Elder Scrolls. Je hoeft geen veteraan van de voorgaande episodes te zijn om meedogenloos meegesleept te worden in deze rijke, diepe en open spelwereld.

Kies je ras en zet je eerste stap in deze totaalbeleving. Het wordt de eerste van vele, want deze game is goed voor vele tientallen, tot wel honderden uren intens rollenspelplezier. Verken op je eigen tempo de uitgestrekte, levensgevaarlijke bergen en valleien van Skyrim. Ervaar deze spelwereld door de ogen van je personage of over zijn (of haar) schouder.

Elk van de speelbare rassen heeft eigen sterke en minder sterke punten, maar tijdens je avontuur bepaal je zelf hoe deze zich ontwikkelen.