Carrière maken
Elke actie, volbrachte queeste of verslagen vijand levert je ervaring op. Die gebruik je om je personage één van de in totaal 280 vaardigheden aan te leren of zo te specialiseren dat die volledig op jouw speelstijl aansluit.

In Skyrim ben je wie je speelt. Groei uit tot een machtige magiër, een geduchte krijger, een meesterdief of een zelfgekozen combinatie van al deze carrières en talloze anderen.  Je ziet je personage letterlijk in de speelwereld groeien, elke aanpassing is zichtbaar.

Het enige minpunt daar is dat sommige gevechtsanimaties niet altijd even vlot ogen. Het maakt daarbij niet uit of je ze door de ogen van je personage of over zijn schouder bekijkt.
 


Open wereld
Als je in Skyrim over een besneeuwd dal uitkijkt naar de berg aan de overzijde, weet je dat elke vierkante meter daarvan te verkennen is.

Even geen zin om aan je lotsbestemming te werken, maar nieuwsgierig naar de mogelijke schatten en gevaren die een mysterieuze grot zou kunnen herbergen? Niets houdt je tegen. Gewoon wat jagen en daarna de huiden van je vangst voor wat extra zakgeld verkopen? Daarna diezelfde items van de koper terugstelen zonder dat hij er iets van merkt? Als je vermoedt dat het kan, dan kan het ook in deze game.

Onthoud wel dat de bewoners van Skyrim gepast zullen reageren op jouw nobel of heel wat minder voorbeeldig gedrag.
 

Natuurlijk weet je dat draken, elfen en andere fantasy-wezens niet bestaan, maar geef de ademende spelwereld van The Elder Scrolls V: Skyrim een kwartiertje van je tijd en je gelooft dat je er middenin staat. En zoals de veteranen van deze reeks je uit ervaring kunnen vertellen: dat kwartiertje wordt al snel een uurtje... of honderd.
 

2/2
gerelateerde items