Ook bij andere toestellen merken we dat de ingebouwde codes en leerfunctie een geval van hit-and-miss zijn: soms werkt een toestel nagenoeg meteen foutloos, maar in enkele gevallen is er ook echt geen beweging te krijgen in een apparaat. Onze vrij recente NAD C565BEE cd-speler konden we niet eens aan- of uitzetten met de Thomson.

Veel veranderen aan de compatibiliteit met randapparatuur kan je overigens niet, aangezien er geen manier is om de codes te updaten. Er is immers geen usb-verbinding of ingebouwde modem aanwezig. Je kan dus alleen maar hopen dat het goed gaat bij jouw toestellen.

Macro's en logo's
Zodra we onze randapparaten hebben geprogrammeerd in de remote; gaan we aan de slag met de meer geavanceerde functies. Het programmeren van macro's verloopt volgens de verwachtingen: het ingeven van de reeks handelingen die je wil bundelen in een macro is tijdrovend, maar het werkt wel. Het is de tijdsinvestering alleszins waard als je een complexere set-up in huis hebt.

Dezelfde bevinding gaat op bij het toewijzen van tv-icoontjes aan de lijst met onze favoriete tv-kanalen, al is deze bezigheid nog tijdsintensiever. Door de 155 pagina's met tv-logo's scrollen doe je niet voor de lol, vooral omdat de logo's ook niet altijd even logisch gegroepeerd zijn.

En ook hier speelt het gebrek aan updatemogemlijkheden de Thomson weer parten: nieuwe of ontbrekende logo's kunnen niet zomaar toegevoegd worden. Best vervelend, aangezien we niet alle zendericoontjes terugvonden waar we naar op zoek gingen. In een enkel geval kwamen we ook een verouderd logo tegen.

Gemengde gevoelens
Eens alles geprogrammeerd is en werkt, is het echter wel plezierig zappen met de Thomson Universal Remote 10-in-1. De juiste functies en toetsen terugvinden verloopt redelijk vlot, en het schermpje is een genot om naar te kijken.

Maar omdat we niet alle functies van onze originele remotes konden invoeren in de Thomson, kunnen we onze verzameling afstandsbedieningen niet defitinief opbergen. Af en toe even teruggrijpen naar de originele remote is dan de boodschap, en dat vergalt de pret toch enigszins.


Al bij al vinden we de kennismaking met de Thomson Roc10509 Lcd Universal Remote 10-in-1 eerder teleurstellend. Het prijskaartje, de uitgebreide featurelijst en het kleurenschermpje zijn erg aantrekkelijk, maar de programmering en compatibiliteit zijn duidelijk voor verbetering vatbaar. Ook het gebrek aan updatemogelijkheden is een minpunt. Of je daarmee kan leven voor deze budgetprijs moet je zelf beslissen. De alternatieven die vergelijkbare functies bieden en wel probleemloos werken zijn alleszins fors duurder...


THOMSON UNIVERSAL REMOTE 10-IN-1: SPECIFICATIES
Wat: universele IR-remote
Bediening: tot 10 toestellen
Programmeren: voorgeprogrammeerde codes, leerfunctie
Blikvangers: lcd-kleurenscherm, weergave tv-zendericoontjes, favorietenlijst, macro's
Voeding: 4x AAA-batterij (meegeleverd)
Adviesprijs: 98,99 euro
 

2/2
gerelateerde items