Wie video’s, foto’s en muziek van een computer naar de huiskamer wil halen, vindt in de Western Digital WD TV Live een budgetvriendelijke, compacte alleskunner.

Dankzij de opvallend compacte afmetingen laat deze speler zich erg gemakkelijk installeren, al zitten de aansluitingen achteraan wel kort bij elkaar. Gebruik je zware HDMI-kabels, dan moet je dus opletten dat de WD TV Live blijft staan; deze vedergewicht verschuift vrij makkelijk van zijn plaats. Een lichtere kabel voorkomt uiteraard dat probleem.

Een interne harde schijf heeft de Western Digital niet, maar met twee USB-aansluitingen kan er wel een externe harde schijf of geheugenstick worden aangesloten. Je kunt een van beide poorten ook gebruiken voor een (niet meegeleverde) wifidongle. Aan de achterkant van de WD TV Live zitten niet alleen de gebruikelijke videoaansluitingen, maar ook een optische digitale geluidsuitgang en een netwerkpoort.

Die laatste geeft je niet alleen toegang tot mediabestanden op DLNA-servers – in ons geval een NAS van Synology – en gedeelde mappen, maar ook internet. YouTube zorgt voor video’s, Flickr voor foto’s en Live365 voor muziek. De Pandora-radiodienst die ook in de menu’s verschijnt, blijkt bij ons niet beschikbaar.

Automatische updates
Wanneer we het toestel de eerste keer inschakelen, wordt er meteen een aantal firmware-updates binnengehaald en geïnstalleerd. Dat duurt even, maar verloopt volledig automatisch. Daarna krijgen we een eenvoudige maar gelikt uitziende interface met een intuïtieve indeling voorgeschoteld.

De navigatie verloopt erg vlot over onze bekabelde netwerkverbinding en mappen worden snel en correct geladen, zelfs als ze vijfhonderd albums in FLAC-formaat bevatten. Films, foto’s en video’s worden overzichtelijk weergegeven, en de weergave laat zich ook eenvoudig aanpassen via het optiemenu.