Toon alles (5)

Bij het afspelen van onze testbestanden merken we dat de hoeveelheid ondersteunde bestandsindelingen onwaarschijnlijk ruim is, zowel voor audio als video. Handige maar niet altijd ondersteunde formaten zoals MKV, H.264 en FLAC stellen geen probleem voor de WD TV Live. Zelfs tv-opnames van Windows Media Center worden perfect weergegeven, ook al worden ze niet vermeld in de lijst met ondersteunde formaten.

RealMedia VBR-bestanden en een aantal MOV-filmpjes krijgen we dan weer niet aan de praat. DTS- en Dolby Digital-decodering zijn van de partij, en ook DTS-downmixing behoort tot de mogelijkheden. Met HD-opnames is de WD TV Live trouwens in staat om indrukwekkende beelden weer te geven, zelfs op een full HD-projector.

Warmtegenerator
De geluidskwaliteit scoort goed en is zelfs uitstekend te noemen als je de digitale uitgang op een A/V-receiver of DAC aansluit. Dat valt des te harder op door de geruisloze werking van de WD TV Live, al wordt hij wel vrij warm na een lang filmavondje.

Een punt van kritiek vinden we het gebrek aan een numeriek keypad op de afstandsbediening. Voor zoekopdrachten op YouTube ben je nu aangewezen op het virtuele toetsenbord op het tv-scherm, wat omslachtig is. Je kunt gelukkig wel van je eigen YouTube- en Flickr-account gebruikmaken; een pleister op die kleine wonde. Dat alles maakt deze Western Digital WD TV Live een regelrechte aanrader.

Voor een fractie van de prijs van een nieuwe tv of blu-rayspeler ben je weer helemaal mee met de tijd.

Western Digital WD TV Live
Prijs: 129 euro (mei 2010)

PRO: goede tv-interface; speelt de meeste formaten af, ook HD; onhoorbare werking.
CONTRA: geen ingebouwde harde schijf mogelijk; geen numeriek gedeelte afstandsbediening.

2/2
gerelateerde items