Your Shape: Fitness Evolved voor Microsoft Kinect is op z'n minst intrigerend te noemen, en daar is meer dan één reden voor.
De game scant je hele lichaam en geeft het weer op het scherm. Er is geen enkele mogelijkheid om een beweging onvoldoende uit te voeren of het wordt geregistreerd, en je krijgt dan ook direct een opmerking naar je hoofd geslingerd.

Your Shape: Fitness Evolved zou zelfs de ultieme work-outgame zijn als het niet zoveel problemen zou hebben om elke beweging even correct in te schatten. Ondanks de soms frustrerende momenten krijg je wel een goed beeld van de revolutie die fitnessgames hebben ondergaan, vergeleken met de afgelopen jaren.

Kinect voor meer inlevingsvermogen
Your Shape: Fitness Evolved heeft Kinect goed bestudeerd, omdat het elke beweging die je uitvoert perfect in de menu's vertaalt. Je krijg een wazig beeld van jezelf te zien met duidelijke contouren om je de indruk te geven dat je in het spel zit, wat ongelooflijk cool oogt. Zo krijg je tijdens yogaoefeningen bloemetjes rondom je en worden pittige work-outs op het dak van een wolkenkrabber uitgevoerd. De menustructuur is gemakkelijk te bedienen met je handen en logisch opgebouwd.

De eerste stap naar je ideale vorm - of gewicht - is het opnemen van je maten en het invullen van enkele gegevens. Nadat je alles hebt ingevuld, kan je verschillende programma's kiezen of een reeks naar eigen keuze. Het is vreemd dat je geen keuze hebt om een volledig eigen trainingsschema op te stellen. Cardio, spieroefeningen, minigames en yoga zijn de categorieën waarin je alle oefeningen kan onderbrengen.