Op IFA presenteert het Schotse RHA nieuwe in-ears en hun eerste stukje hardware, een DAC/hoofdtelefoonversterker. Het merk, dat zich richt op betaalbare kwalitatieve oortelefoons, mikt met de nieuwe producten weer wat hoger.

Voor RHA is de Dacamp L1 op basis van twee ESS Sabre ES9018K2M-chips totaal nieuw terrein. Tot op heden hebben de Schotten enkel in-ears uitgebracht, nu maken ze logische volgende stap om een volledige gebalanceerde DAC/hoofdtelefoonversterker te lanceren. Opmerkelijk is dat de 3,5 mm jack-uitgang vergezeld wordt door een gebalanceerde 4-pins mini-XLR. 

Gegeven de focus van RHA is het niet verrassend dat de Dacamp L1 mobiel gebruikt kan worden, dankzij een batterij van 4.000 mAh dat goed zou zijn voor 10 uur muziek. Smartphones en andere apparaten kunnen digitaal aangesloten worden via USB A, een USB micro-B-stekker of via mini-toslink. De RHA-DAC is MFi-gecertificeerd, zodat je ook uit de iPhone en iPad een digitale audiostroom kunt trekken. 

De nieuwe DAC zal te koop zijn vanaf oktober, aan een prijs van 550 euro. Het betreedt wel een druk strijdveld, waar al een aantal goede DAC/hoofdtelefoonversterkers present zijn, zoals de Chord MojoOppo HA-2, Denon DA-10 en DAC-HA200.