Op IFA speelt Loewe een beetje een thuiswedstrijd. Het high-endmerk had dan ook heel wat te vertellen, te beginnen met een groot engagement voor 3D. Loewe pronkt ook met een drietal opmerkelijke designstudies.


Bij Loewe was 3D tot voor kort enkel beschikbaar voor de Individual-modellen, waarvoor het merk overigens een EISA-award oppikte. Maar nu komt 3D ook naar de Loewe Connect- en de Loewe Art-families. Opmerkelijk is dat het merk 3D zelfs naar 32-inch televisies brengt - een optie die veel fabrikanten links laten liggen. Ook 3D dus op de Individual 32 Compose Sound 3D (met ingebouwde harde schijf van 500 GB) en de Connect 32 3D.

Door ook heel wat aandacht te besteden aan de kleinere schermformaten zorgt Loewe voor een trendbreuk tegenover de overige tv-specialisten. Zo wordt de Connect-familie uitgebreid met een 22- en 26-inch model. Te klein voor een hoofdscherm, maar wel interessant als tweede (of derde?) tv in de keuken, denken de Duitsers.

Hoewel Loewe de uitstraling heeft van een designmerk, legde het sterk de nadruk op zijn MediaNet-internetdienst en de bijhorende apps. Zo verschijnt er een nieuwe Loewe Control-app om de iPad om te bouwen tot afstandsbediening. Een VideoNet-app die gebruikers onlinevideo's naar een Loewe-scherm laat sturen werd eveneens gepresenteerd.

Air Speaker voor Apple
Verdere integratie met het Apple-ecosysteem is er nu ook via de Air Speaker. Het is een zeer compacte speaker die - zoals de naam suggereert - compatibel is met Airplay. Hierdoor kun je vanaf een iPhone, iPad of zelfs vanuit iTunes muziek naar de speakers sturen. Typisch Loewe is dat je de inserts op de Air Speaker in elke RAL-kleur kan verkrijgen - tegen een prijs weliswaar.

Loewe heeft nu ook een iPod-dock gecombineerd met een RDS-radio en een top-loading cd-speler in huis, de Soundbox. Ook hier kun je veel kleurtjes bestellen om het ding optimaal te integreren in je interieur.

Designstudies
Ook de drie designstudies van Loewe - de Pivot, Module en Mirror - trokken veel aandacht. De Mirror is een wat bijzondere uitvinding: een spiegel waarover animaties dwarrelen, wat een "magisch" gevoel moet opleveren. De Module kun je beschouwen als een extra schermpje dat aan de zijkant van een groter televisiescherm hangt. Het idee? Dat bijvoorbeeld zoonlief op het grote scherm gamet op zijn PS3, terwijl dochterlief op het kleinere scherm haar Facebook-updates checkt.

 

 

De Pivot

 

De Pivot ten slotte, doet me nog het meest denken aan een reusachtige smartphone: een groot rechthoekig scherm in portretoriëntatie.