De makers van Age of Conan hopen eindelijk een MMORPG in huis te hebben die het succes van World of Warcraft evenaart. Het Conan-spel heeft echter nog een hele weg te gaan vooraleer het WoW van de troon stoot.

Funcom, de maker van Age of Conan, verstuurde vrijdag een persbericht waarin de schijn wordt gewekt dat het spel een miljoen abonnees heeft. Het gaat echter om een miljoen verscheepte exemplaren – lees: dozen die verstuurd zijn naar gamewinkels.

Het aantal mensen dat zich inschreef voor het spel, lag een paar dagen eerder rond de vierhonderdduizend. Ter vergelijking: World of Warcraft heeft meer dan tien miljoen abonnees en Guild Wars (de nummer twee) circa 4,5 miljoen fans.

Ondermaats
Er zijn wel vaker games geweest die aasden op de lucratieve MMORPG-koek, waarbij spelers maandelijks betalen om online te spelen. Het lijkt er echter op dat er voldoende gamers zijn om slechts enkele MMORPG’s levend te houden. Heel wat titels scoren dan ook ondermaats qua inschrijvers. Een mooi voorbeeld op dat vlak is Lord of the Rings.Online – Shadows of Angmar.

Ondanks het wat al te optimistische hoera-geroep van Funcom lijkt Age of Conan toch de allereerste die een kans maakt om in de buurt te komen van WoW. Het spel is in Europa en de V.S. tijdens de eerste week meteen een verkoophit geworden en ook recensenten geven het een goede score. Op Gamespot.be kreeg het bijvoorbeeld een stevige score: 88.