Op CES presenteerde ELAC niet enkel opnieuw speakers ontworpen door Andrew Jones, maar ook een intrigerend multiroom-systeem op basis van Roon.

Sinds ELAC de bekende speakerontwerper Andrew Jones wist te strikken, is het Duitse merk gestart met het lanceren van een nieuwe luidsprekers die uitblinken in hun prijs-kwaliteit-verhouding. Jones kwam naar ELAC na een lange passage bij Pioneer en TAD, maar bij de recente herstructurering van de Pioneer-activiteiten verliet de ontwerper zijn vertrouwde omgeving. “Hij had veel aanbiedingen maar wou toch heel graag bij een kleiner merk zoals ons aan de slag”, legt ELAC-CEO Gunter Kürten uit. Het eerste uit de startblokken was de zeer betaalbare Debut-lijn die door de media zeer goed ontvangen wordt. 

Op CES toonde Kürten de volgende stap: de Uni-Fi-familie. De Uni-Fi-speakers zijn bedoeld als de upgrade ten opzichte van de Debut-lijn, zonder dat daarbij het prijskaartje exorbitant wordt. De driewegs UB5-boekenplankspeaker moet bijvoorbeeld in de V.S. 500 dollar kosten. Er is ook een UF5 (vloerstaander) en UC5 (centerspeaker).

In een hoekje zagen we trouwens ook een eerste versterker die onder de Debut-naam zal verschijnen, een compacte unit die voor 599 dollar in de winkels zal liggen. ELAC brengt ook de kalibratiefunctie die de Sub 2050 en Sub 2070 zo uniek maakt naar goedkopere subwoofers die bij de nieuwe Debut-lijnen passen.