Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Roon ingebakken

Nog meer intrigerend was de demonstratie die we krijgen van Kürten van een nieuw multiroom-systeem dat Elac in de komende maanden wil uitbrengen. Het kloppende hart van het systeem is de Discovery, dat volgens de Benelux-importeur in medio maart beschikbaar zal zijn voor ergens rond 1.000 euro.

Het opmerkelijke aan Discovery is dat het de eerste streamer wordt met de Roon-software ingebouwd. Roon – dat je ook los op computers kan installeren - is bij sommige audiofielen een echte hype, omdat het een doorgedreven management van je muziekbibliotheek toelaat. Het gaat veel verder dan een toepassing zoals iTunes of de bediening van merken als Sonos en Bose, onder meer door de gebruiker veel mogelijkheden te geven om muziek te ontdekken.

Bij de demo die we kregen van de ELAC-CEO zagen we bijvoorbeeld dat alle beschikbare muziek van een bepaalde artiest bij elkaar gepresenteerd werd. Dat één album op een NAS stond en een ander bij Tidal, maakte niet uit. In een mooie omgeving wordt ook heel biografische informatie en lyrics getoond. De Discovery heeft een ingebouwde DAC en eigen uitgangen, maar kan ook acht streams uitsturen naar andere ELAC-apparaten. Er komen bijvoorbeeld draadloze actieve speakers en versterkers.

2/2
gerelateerde items