Het is inmiddels een half jaar geleden dat we de eerste keer hoorden van de Samsung Galaxy Note 10.1. Deze tablet met ondersteuning voor pen-invoer heeft in dat halve jaar wel een flink aantal veranderingen ondergaan.

De Samsung Galaxy Note 10.1 ligt vanaf deze week in de winkel en heeft een adviesprijs van €479 voor de versie zonder en €599 voor de versie met 3G meegekregen.

Samsung Galaxy Note 10.1
De Galaxy Note 10.1 is een vervolg op een populair Samsung-product, de Galaxy Note. Deze enorme telefoon blijkt een stuk populairder dan voorheen verwacht en niet alleen om het grote (5 inch) scherm, maar ook vanwege de invoer door middel van een speciale pen. De Note 10.1 werd al een tijdje verwacht: juist op een groot scherm zou het tekenen of aantekeningen maken met het pennetje erg goed kunnen werken.

In eerste instantie was er wel het één en ander op te merken aan de Note 10.1 toen Samsung het product tijdens de Mobile World Congress in Barcelona presenteerde. Zo was het niet mogelijk om de stylus in de tablet zelf op te bergen en waren de overige specificaties nu niet echt heel erg indrukwekkend te noemen.

Gaandeweg het jaar vernomen we dat Samsung wel een aantal wijzigingen aan het apparaat gemaakt heeft. Niet alleen is de stylus op te bergen in het apparaat, ook is er gekozen voor een dikkere pen en is de overige hardware ook flink aangepakt. Inmiddels weten we dat de Note 10.1 draait op dezelfde chipset als ook te vinden is in Samsungs vlaggenschip: de Samsung Galaxy S III. Niet zo vreemd, omdat de Note 10.1 voor Samsung het vlaggenschip op het gebied van tablets moet gaan worden.

Ontwerp
Dat Samsung overhoop ligt met Apple is inmiddels bij bijna iedereen wel bekend. In verschillende landen hebben beide bedrijven elkaar aangeklaagd en er lopen dan ook meer rechtszaken dan wij kunnen bijhouden. In Duitsland blijkt Apple erg succesvol in de rechtbank: de verkoop van verschillende Samsungapparaten is daar inmiddels verboden. De Samsung Galaxy Tab 10.1 zou te veel lijken op de iPad en werd daarom door de Duitse rechter verboden. Als reactie daarop bracht Samsung een speciale versie van de tablet uit, de Galaxy Tab 10.1N. Deze versie heeft speakers aan de voorkant in plaats van aan de zijkant en is ook een stukje breder dan de normale versie.

Op deze Galaxy Tab 10.1N is het ontwerp van de Galaxy Note 10.1 gebaseerd. De speakers zijn net als bij de Tab 10.1N aan de voorkant te vinden, wat als voordeel heeft dat je niet makkelijk met je handen voor de speakers zit. Daarnaast krijg je het geluid veel beter binnen, aangezien de speakers direct op je gericht zijn.

Samsung Galaxy Note 10.1: eerste indrukken

Samsung Galaxy Note 10.1: eerste indrukken

Samsung Galaxy Note 10.1: eerste indrukken