Toon alles (7)
Jamie Biesemans

Hoofdtelefoon met touchpad

Bij het premiummodel gaat om een hoofdtelefoon die  via Bluetooth draadloos verbindt met een smartphone (of ander apparaat) en noise-cancelling bevat.

Een vrij unieke eigenschap is de touchpad aan de achterzijde van een driverbehuizing. Met een veegbeweging over deze aanraakgevoelige oppervlakte kan je het volume regelen of muziek pauzeren.

De nieuwe hoofdtelefoons dragen de naam 'Sound' en worden door de mobiele afdeling van Samsung gebouwd. Ze werden bijna onopgemerkt in de marge van de grootse lancering van de Galaxy S5 getoond. Maar volgens productmanager Kristof Vanhuffel wil Samsung dit jaar nog meer hoofdtelefoons op de markt brengen.

De zet van Samsung is niet bepaald verrassend, want hoofdtelefoons blijven nog alijd een groeimarkt in het audiosegment en leveren aardig wat omzet. Het is eerder verbazingwekkend dat de Koreaanse gigant hoofdtelefoons zo lang links liet liggen. 

Op de Samsung-stand bespeurden we ook nog een zeer compacte Bluetooth-speaker, vergelijkbaar qua formaat met een Bose SoundLink mini (lees hier de test). Ook die komt in de komende maanden naar de markt.

2/2
gerelateerde items