Samsung presenteerde deze week twee nieuwe smartphones; de Galaxy S6 Edge+ en de Galaxy Note 5. Die laatste is helaas nog niet aangekondigd voor een release in Europa, dus we focussen ons eerst op de S6 Edge+ die begin september moet verschijnen.

De Galaxy S6 Edge+ is het grotere broertje van de eerder uitgebrachte Galaxy S6 Edge - eerder al door ons gerecenseerd. Hij heeft een 5,7 inch-scherm met gebogen randen en beschikt over een qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de buitenkant moet het gebruikte metaal en glas weer net even wat sterker zijn. Binnenin is het apparaat ongeveer hetzelfde gebleven: hij is opnieuw uitgerust met een Exynos-processor van Samsung, 32 GB of 64 GB aan opslagcapaciteit en dezelfde 16 (achter) en 5 (voor) megapixel-camera's.

Toch is binnenin niet alles hetzelfde gebleven: de S6 Edge+ is namelijk voorzien van 4GB aan werkgeheugen in plaats van 3GB en daardoor kan hij meerdere zware processen tegelijkertijd uitvoeren. Ook de accu is iets groter geworden, namelijk 3000 mAh tegenover de 2600 mAh van de reguliere S6 Edge. Bovendien heeft hij in plaats van 3 uur nu slechts 2 uur nodig om volledig op te kunnen laden.

Door de grootte van het scherm is de Galaxy S6 Edge+ zo’n 12 millimeter langer en bijna 6 millimeter breder in vergelijking met haar voorganger. Uiteindelijk komen de afmetingen daardoor uit op 154,4 x 75,8 x 6,9 millimeter. Hij weegt 153 gram en is daarmee ongeveer 20 gram zwaarder dan de Galaxy S6 Edge.

De S6 Edge+ verschijnt op 4 september voor een adviesprijs van 799 euro. Het gaat dan om het 32 GB model, want de versie met 64 GB zal in de Benelux vooralsnog nog niet verkocht worden.