Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

SUHD, nu ook vlak

Samsung introduceerde begin dit jaar een nieuwe beeldtechnologie, SUHD. De S staat voor Super, Subtiel, Slank, Samsung, … wat je maar kan verzinnen. Gebaseerd op nanokristal technologie levert het rijkere kleuren, fijnere kleurnuances, hogere piekhelderheid en sterker contrast.

 

Samsung TV from Redactie Xingo on Vimeo.

De SUHD-lineup wordt nu licht uitgebreid. Bruno Tazzer, Marketing Manager TV & Audio: "SUHD staat voor de allerbeste beeldkwaliteit in de markt. Naast de drie topmodellen, allemaal gebogen, krijgen de consumenten nu ook een vlak model in 55 inch. Omdat het gebogen scherm toch nog steeds een premiumervaring blijft, staat de 55JS8000 net onder onze Curved SUHD-modellen in de lineup."

Maar ook in het middensegment komt er een nieuw Ultra HD-model bij. “We komen ook met een nanokristal display TV, de JU6800-reeks”, aldus Tazzer, “Die biedt een deel van de voordelen van SUHD. Zo komt het betere kleurbereik, 20 procent groter dan dat van een normale tv, ook beschikbaar in een goedkoper model.”

Samsung belooft ook brede ondersteuning voor HDR, High Dynamic Range. De nieuwe standaard voor contrastrijke en heldere beelden zal je televisie ervaring sterk veranderen. Maar nieuwe standaarden eisen uiteraard een compatibele televisie.

“Onze UHD televisies vanaf de JU6000 en hoger ondersteunen nu al HDR, als deze content via streaming binnenkomt.” zo vertelt Tazzer, “Via een software-update zullen de HDMI-aansluitingen een update krijgen van 2.0 naar 2.0a, zodat diezelfde modellen ook via HDMI HDR-content zullen aanvaarden. HDR zal er goed uit zien op onze UHD-modellen, maar zal er werkelijk fantastisch uit zien op de SUHD-modellen.”

Dankzij de HDMI-upgrade zijn deze toestellen ook klaar voor Ultra HD Blu-ray, de nieuwe schijfstandaard waarvoor Samsung in Q1 2016 een nieuwe speler op de markt zal zetten.

gerelateerde items