Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

360° Sound

Multiroom zit in de lift, en dat is Samsung niet ontgaan. We willen steeds meer muziek in huis. Liefst van al in elke kamer, makkelijk te bedienen, en met een zo ruim mogelijke muziekkeuze. En als het even kan, dan liefst ook nog zonder het interieur te ontsieren met lelijke hifi-torens.

Samsungs Multiroom-producten voldoen alvast erg goed aan die beschrijving. Op CES, begin dit jaar, voegde Samsung bovendien twee unieke 360° speakers, de R7 (WAM7500) en R6 (WAM6500), toe aan de multiroom line-up.

En kennelijk met succes, want er komen nog een aantal modellen bij. Johan Van Campenhout, Product Manager Audio: “Met de R1, R3 en R5 gaan we verder op het elan van 360° sound. Dankzij de unieke Ring Radiator technologie wordt het geluid 360° rondom de speaker de ruimte in gestuurd. Zo vullen ze heel de kamer met geluid, ongeacht waar je ze plaatst.”

Ook aan het gebruiksgemak is gedacht, want al is het best handig dat je alles kan bedienen met een smartphone, voor eenvoudige acties hoeft dat niet. “Dankzij de Top Panel Control bedien je eenvoudige functies, zoals play, pauze, volume rechtstreeks op de speaker. Met een veeg beweging kan je het volgende of vorige liedje selecteren” , zo verklaart Van Campenhout.

De nieuwe speakers passen in het Multiroom-systeem, en zijn flexibel inzetbaar samen met je soundbar voor nog beter geluid. “De helft van onze soundbar lineup is Multiroom-compatibel, en kan je dus gebruiken via de smartphone applicatie om bijvoorbeeld muziek te streamen”, verduidelijkt Van Campenhout, “Maar je kan ze ook combineren met twee Multiroom-speakers die je achteraan opstelt. Zo heb je een volledig draadloze 4.1 opstelling.”

Ook op de wearables trend pikt Samsung in. Vanaf november kunnen alle Multiroom-speakers ook bediend worden vanaf een Samsung Gear S of S2 en vanaf de Apple Watch.

gerelateerde items