Mobile

Samsung plant nieuwe Galaxy Note-toestellen

Samsung zal naar alle waarschijnlijkheid dit jaar een nieuwe smartphone en tablet aan hun Galaxy Note-lijn toevoegen. De Samsung Galaxy Note-serie van Samsung bestaat inmiddels uit drie gelanceerde producten, twee smartphones (Note en Note II) en een tablet (Note 10.1). Daar komen binnenkort wellicht nog wat extra toestellen bij, aldus de geruchtenmolen.

,Het is niet de eerste keer dat we iets horen over de Samsung Galaxy Note III. Eerder werd al gesproken over een 6,3 inch-scherm. Ditzelfde schermformaat komt ook weer naar voren in de Korea Times. Daarnaast wordt er gezegd dat de nieuwe Samsung Exynos 5-chipset gebruikt zal worden.

Samsung stelde de Exynos 5 vorige week voor tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Deze chipset beschikt over maar liefst acht kernen, vier voor het ‘zware werk’ en vier voor het ‘lichtere werk’.,Inmiddels heeft Samsung al een aantal tablets op de markt, en daar wordt volgens Sammobile de Samsung Galaxy Note 8.0 aan toegevoegd. Deze tablet zal waarschijnlijk beschikken over actieve peninvoer met de Samsung S Pen.

De Samsung Galaxy Note 8.0 – ook wel GT-N5100 genoemd – zal, zoals de naam al doet vermoeden,beschikken over een 8 inch-scherm dat een resolutie heeft van 1280 op 800 pixels (Super Clear LCD). Daarnaast zal de Note 8.0 beschikken over een 5 megapixelcamera aan de achterzijde en een 1,3 megapixelcamera aan de voorzijde.

De tablet zou beschikken over een Exynos 4412-chipset geklokt op 1,6 GHz. Of dit ook klopt is niet bekend. Samsung heeft namelijk al een aantal nieuwere chipsets ter beschikking. Er zou in ieder geval 2 GB RAM-geheugen in zitten, 16 of 32 GB intern geheugen (uitbreidbaar), en een 4600 mAh-accu.

De Samsung Galaxy Note 8.0 zal een afmeting hebben van 211.3 x 136.3 x 7.95 mm, en 330 gram wegen. De tablet gaat op Android 4.2 draaien en zou in twee versies verschijnen, met en zonder 3G.

,Wanneer de toestellen geïntroduceerd zouden worden is niet bekend. Mogelijk komen we eind februari al meer te weten op het Mobile World Congress in Barcelona, maar het zou ook pas in september tijdens de IFA-beurs in Berlijn kunnen gebeuren. Daar werd vorig jaar de Galaxy Note II voorgesteld.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.