Al in het voorjaar verklapte Samsung dat er tegen de zomer nieuwe Galaxy Tab-tablets zouden opduiken. Nu zijn er meer details bekend over deze Tab 3's. Er was al eerder een  Galaxy Tab 3 met een 7 inch voorgesteld.

In de Benelux is er officieel niets gecommuniceerd, maar in de V.S. zijn de nieuwe tablets reeds voorgesteld. Het gaat om twee versies: een tablet met een 8 inch scherm en een toestel met eentje van 10,1 inch. De resolutie is in beide gevallen hetzelfde: 1.280 x 800. 

De Galaxy Tab 3 8.0 en Tab 3 10.1 lijken in elk geval heel sterk op de vorige generatie, met een belangrijk verschil: er is nu een hardwarematige home-knop. 

De hardware is bovendien sneller: de 8 inch pronkt met een 1,5 GHz processor, terwijl de 10.1 inchuitvoering beschikt over een chip aan 1,6 GHz. Alle twee draaien Android 4.2.2 en beschikken over softwarefeatures als S Translator (bekend van de Galaxy S4-telefoon).

Het lijkt er ook op dat de twee nieuwe tablets beschikken over een infrarood-oog met een bijhorende universele remote-app. Die functie was ook al aanwezig op de Galaxy Note 8.0, dus zo onwaarschijnlijk lijkt dat niet.

De exacte prijzen en lanceerdata voor onze contreien zijn nog niet bekend.