De langverwachte opvolger van de Samsung Galaxy SII-smartphone werd donderdagavond in London voorgesteld. De SIII pronkt met snelle hardware, maar vooral met handige nieuwe features en stemsturing. Daarmee is de nieuwe Samsung goed bewapend om de strijd met de iPhone 4s aan te gaan. Het is vanaf 29 mei te koop.

Er waren vooraf reeds foto’s gelekt van de SIII, dus het ontwerp kwam niet als een verrassing. Het is een smartphone waarop Android 4.0 draait en uitgerust met een groot 4,8 inch HD Super AMOLED-scherm waarop 720p toont. Dat is 22 procent meer dan zijn voorganger, de SII. Door de dunne schermrand lijkt het toestel echter niet zo massief als dat schermformaat laat uitschijnen. Ook de dikte van 8,6 mm helpt om de SIII een minder fors profiel te geven.

De SIII heeft een 1,4 GHz quadcore-processor. Zo’n chip zorgt er voor dat Android vlot werkt, wat bij tragere smartphones niet altijd het geval is. De vier kernen in combinatie met het grote scherm staan garant voor een hoger stroomverbruik. Wellicht daarom dat Samsung de SIII uitrust met een batterij van 2.100 mAh. Voor een smartphone is dat behoorlijk wat.