Het lijkt er sterk op dat Samsung absoluut niet in zijn kaarten wil laten zien. Na eerdere geruchten dat 2018 de terugkeer van de Koreaanse fabrikant in de OLED TV-arena zou markeren, liet de huidige baas van TV in de Korea Herald optekenen dat hij veel meer heil ziet in quantum dots.

“Ik heb altijd gezegd dat het twee tot drie jaar zou duren voor we opnieuw OLED in aanmerking konden nemen. Maar nu er weinig vooruitgang is in de lastige productie en de kosten hoog blijven sinds we in 2013 onze productie stop zetten, zou ik niet zeggen dat OLED onze toekomst is.” Aldus Samsung Electronics president en TV chief Kim Hyun-seok.

Samsung is nochtans marktleider in kleine OLED-schermen en tekende onlangs zelfs een deal met Apple om de OLED-schermen voor de next-gen iPhone te leveren.

Samsung is al geruime tijd de leider in de tv-markt, en nu de opkomst van Chinese fabrikanten de prijs nog meer onder druk zet, ziet het mogelijk geen heil in OLED-tv’s met een duurder productieproces en minder marge. Kim Hyun-seok voegde overigens nog toe: “Het is waarschijnlijk dat nieuwe technologie zoals Quantum Dots zich sneller zal ontwikkelen dan OLED.”

Dat is straffe taal, maar het kan op verschillende manieren bekeken worden. Samsung speelt momenteel hard de Quantum Dot-kaart en het wil zichzelf natuurlijk niet uit de wind zetten door nu aan te kondigen dat het uiteindelijk toch op OLED zal inzetten. Een andere optie is dat het rivaal LG sterk onder druk wil zetten. Als LG op zijn eentje de OLED-markt moet aanzwengelen kan dat mogelijk een te hoge kost voor hen betekenen. Of Samsung is effectief van strategie veranderd. Het blijft dus afwachten of er ooit concurrentie komt op de OLED-markt.