Dat Sennheiser al een tijdje werkt aan een opvolger voor de legendarische én peperdure Orpheus-hoofdtelefoon was een publiek geheim. Op een exclusief event in London toonde het 70-jaar oude Duitse merk alvast hoe de nog naamloze hoofdtelefoon er uit zal zien. Het wordt iets bijzonder.

Voor wie het niet kent: de Orpheus was een elektrostatische hoofdtelefoon die Sennheiser begin jaren negentig uitbracht en die door velen beschouwd wordt als de allerbeste koptelefoon ooit. Er werden slechts 300 van gemaakt en de Orpheus werd altijd verkocht gebundeld met een buizenversterker. Inmiddels is dit icoon enkel te ervaren op hoofdtelefoonshows zoals Canjam of na aankoop via eBay. Verwacht dan wel 20.000 tot 30.000 euro op tafel te moeten gooien…

Spoel verder naar 2015 en nog altijd is er geen opvolger voor de Orpheus. Nochtans is er een aardige hype rond head-fi, ook aan zogenaamde ‘summit’ prijzen. ‘Summit’, als in de ‘top van de berg’. Maar dat Sennheiser er wel aan werkt, dat gerucht klonk al langer. Aangezien het Duitse merk dit jaar zeventig jaar oud is, werd verwacht dat de Orpheus-opvolger nu wel gauw zou verschijnen.