Sennheiser biedt met de OMX 95 VC een luxueus alternatief voor een doordeweekse in-ear-hoofdtelefoon. Met een prijskaartje van 70 euro is het een relatief betaalbare upgrade voor wie beter geluid uit z’n draagbare speler wil halen.

De OMX 95 VC is een clip-on-hoofdtelefoon uit de Style-reeks van Sennheiser. Hij valt niet veel groter uit dan een normale in-ear-hoofdtelefoon, maar moet niet in het oorkanaal gepropt worden. Twee flexibele extensies bovenop de oortjes houden de set op z’n plaats, terwijl de oortjes zelf in de oorschelp worden gepositioneerd. Daarmee lijkt deze OMX 95 VC een gedroomd alternatief voor wie wel een compacte hoofdtelefoon wil, maar niet staat te springen om met pluggetjes in z'n oren rond te lopen.

Luxueus en compleet
De OMX 95 wordt in een mooie verpakking geleverd. Daarin vinden we naast de hoofdtelefoon nog een aantal accessoires: rubberen adapterstukjes in twee maten die voor een optimale pasvorm moeten zorgen, een setjes zachte pads en een opvallend mooi afgewerkt opbergbuideltje met een magnetische sluiting. Alles ziet er verzorgd uit, en de constructie van de hoofdtelefoon maakt een degelijke indruk.

In de 120 centimeter lange kabel die uitloopt op een haakse connector, zit een opvallend vormgegeven volumeregelaar verwerkt. Die is uitgevoerd in een lekker groot formaat; je kan het volume precies instellen zonder dat je kaboutervingertjes nodig hebt om de regelaar te hanteren. Minder handig is dat de regelaar zich moeilijk met één hand laat bedienen.

Comfortabel luisteren
De Sennheiser OMX 95 VC aanbrengen vraagt wat gewenning. Je plaatst eerst de earbuds in je oren, waarna je de clips achter je oren doorleidt. Dan is het alleen nog een kwestie van alles mooi in positie te brengen, zodat de hoofdtelefoon comfortabel zit en mooi past. Dat levert geen problemen op in de praktijk; ook na twee uur onafgebroken luisteren scoort het draagcomfort nog steeds hoog.