Sharp bracht vorig jaar Quattron Pro op de markt, een paneeltechnologie waarmee het een Full HD paneel met pseudo-4K wou lanceren aan een scherpe prijs. Die technologie wordt nu ook op een echt Ultra HD paneel toegepast.

Quattron Pro gebruikt niet alleen vier subpixels (rood, groen, blauw, geel) in plaats van drie (rood, groen, blauw), maar deelde elke pixel ook nog eens horizontaal in twee. Zo kreeg je op een Full HD toch voldoende subpixels om een pseudo-4K effect te bereiken. Maar de snel dalende prijs van echte Ultra HD panelen maakt Quattron Pro op een Full HD paneel eigenlijk overbodig.

Sharp recupereert de technologie nu op een echt Ultra HD Paneel. Dat betekent dat elke pixel van het 3.840 x 2.160 scherm opnieuw onderverdeeld wordt in acht, voor een indrukwekkend totaal van 66 miljoen subpixels. Daarmee kom je dan langzaam maar zeker in de buurt van een 8K-paneel.

Maar daar blijft het niet bij. Naast al dat detail biedt de 80 inch ‘Beyond 4K Ultra HD TV’ ook ‘SPECTROS’ technologie, een quantum dot-achtige ontwikkeling die een breder kleurbereik biedt. Volgens Sharp zal het scherm meer dan 100% weergeven van het DCI-kleurpalet dat in de bioscoop gebruikt wordt.

Het scherm biedt ook High Dynamic Range technologie voor superheldere licht accenten. Een Direct led achtergrondverlichting met local dimming verzekert superieur contrast.

Tot slot koos ook Sharp voor Android TV als zijn nieuwe Smart TV platform.

Naast dit topmodel is er ook nog de UH30-reeks (70 en 80 inch). Die hebben geen HDR, maar wel SPECTROS-kleuren, THX certificatie, Android TV.

De UE30-reeks (60, 70 en 80 inch) is een standaard UHD-tv met Android TV.

De UB30-reeks tenslotte (43, 50 en 65 inch) is een standaard UHD-tv maar zonder Android TV.

Dit zijn US-modellen, het verleden leert dat Sharp's modellen in Europa soms anders kunnen zijn.