Pioneer licht het doek van een opvallende reeks 'Sound Wing'-luidsprekers. De vlakke speakers beloven een klank die de luisteraar volledig omhult. Daarmee presenteren de nieuwe luidsprekers zich als een ideale oplossing voor homecinema's waarin het plaatsaanbod beperkt is.


Pioneer is duidelijk trots op de nieuwe reeks Sound Wing-luidsprekers, die het als 'revolutionair' en 'baanbrekend' omschrijft.

De Sound Wing-speakers zijn dan ook niet vergelijkbaar met een klassieke speaker, omwille van het specifieke afstraalpatroon. De Sound Wings zorgen immers voor een tweezijdig klankpanorama van 360 graden.

Unieke technologie
Dat doen ze met behulp van HVT-technologie (kort voor Horizontal Vertical Transforming), een technologie waarbij de magneten in de luidsprekers het diafragma onder een hoek van 90 graden aandrijven.

Deze afwijkende plaatsing van de magneten is een van de hoofdfactoren waardoor de luidsprekerbehuizing compact en dun gehouden kan worden. Een tweede factor is het gebruik van een vlak diafragma, wat plaatsbesparend werkt zonder dat de uitslag van het diafragma eronder lijdt.

Die beperkte afmetingen maken het voor Pioneer mogelijk om tweezijdige drivers onder te brengen in een dunne behuizing, meteen ook de reden waarom deze speakers geluid 360 graden rondom de ruimte in kunnen stralen.

Ideaal voor homecinema
Met die eigenschappen lijken de Sound Wing-speakers natuurlijk bij uitstek geschikt voor homecinemadoeleinden. En dat zijn ze ook, belooft Pioneer.

Door de specifieke opbouw zouden de speakers ook weinig kritisch zijn voor hun exacte opstelling, zowel in de breedte als hoogte. Het brede afstraalpatroon zorgt er dan weer voor dat er een ruime sweetspot ontstaat, een ander verschil met klassieke luidsprekers.