Een tijdje terug waren niet alle Sonos-gebruikers tevreden over de wisselwerking met Spotify, maar het merk heeft beterschap beloofd. Een nieuwe bètaversie van de Sonos Controller-app moet zorgen voor een beter samenspel met de streamingdienst.

De nieuwe versie moet daarbij het streamen van muziek via Spotify ook uitgebreider maken. Je kunt via je Sonos al playlisten gebruiken en zoeken op albums en artiesten, maar daar komt nog meer bij. De app werkt nu ook via Spotify Radio, waarbij je vanaf elke artiest of track nu een Spotify radiostation kan starten. Ook moet het makkelijker worden om playlists te maken aan de hand van je persoonlijke stemming of het genre dat je prefereert tijdens een bepaald dagdeel.

Sonos wil nauwer met Spotify gaan samenwerken om de platforms beter op elkaar af te laten stemmen. De problemen waar mensen een tijdje terug last van hadden werden vermoedelijk veroorzaakt door een sterke toename in het aantal luisteraars. Inmiddels zou de wisselwerking beter moeten werken. Sonos-gebruikers kunnen zich via deze link aanmelden voor de bètaversie en de app moet weldra ook te downloaden zijn via Google Play.