Sony liet ons alvast een kijkje nemen naar de nieuwe tv line-up. Zoals verwacht staat HDR in de kijker, maar er is ook veel aandacht besteed aan design.

Over de trends in het televisielandschap was Sony kort, maar er zijn dan ook geen grote verrassingen op dat vlak. Grote schermen worden populairder en de topmodellen schuiven HDR naar voor als premium eigenschap. Sony bevestigde nogmaals dat zij hun eigen logo zullen gebruiken om HDR-schermen aan te duiden. Het UHD Alliance logo zal je dus niet op Sony toestellen vinden. (De XD94/93 zouden het logo wel halen, moest Sony dat willen). De uitleg daarvoor was op zijn minst summier te noemen. 'Het eigen logo zal HDR-compatibiliteit aanduiden over een aantal verschillende categorieën.' Sony zal dit logo dus gebruiken op alle apparaten die overweg kunnen met HDR-content. Dat kunnen niet alleen televisies zijn, maar ook spelers. Ook het Ultra HD premium logo lijkt echter die mogelijkheid open te laten, dus een goede reden is dat niet.

Echte specificaties over wat het logo precies garandeert, gaf Sony (voorlopig) niet. Geen minimale lichtopbrengst of minimaal kleurbereik dus. We vernamen wel dat Sony enkel HDR10 als standaard ondersteunt, geen Dolby Vision. Mogelijk kan die lijst in de toekomst wel uitbreiden, bijvoorbeeld als de BBC-standaard voor broadcasting belangrijk wordt.
Voorlopig ziet het er dus naar uit dat Sony’s 4K HDR-logo garandeert dat het toestel weet wat HDR is, en de beelden kan tonen. Op zich is dat zeker geen slechte zaak. Het ‘Ultra HD Premium’ logo laat enkel de toptoestellen toe, en negeert dan weer een hele reeks toestellen die wel HDR-compatibel zijn, maar niet aan de topspecificaties voldoen. Maar toch hadden we liever een industriewijd logo gezien.