Sony richt zich met een nieuwe reeks speakerdocks niet alleen op de iPod-gebruiker. Ook eigenaars van andere toestellen blijven niet in de kou staan.

Met deze nieuwe docks legt de Japanse fabrikant de keuze voor de luisterbeleving bij de luisteraar. Al deze X-Series-docks bieden immers verschillende mogelijkheden voor het afspelen van muziek.

AirPlay en/of Bluetooth
Allereerst is er de klassieke mogelijkheid om muziek af te spelen door een iPod of iPhone in te pluggen in het docking station. Daarnaast beschikken deze docks ook over de mogelijkheid om muziek te streamen via een draadloos netwerk via de AirPlay-technologie van Apple.

Maar ook wie geen Apple-toestel in z'n bezit heeft kan draadloos muziek streamen naar de docks uit de X-Series. Sommige toestellen beschikken immers ook over Bluetooth, een extra die we eerder al zagen opduiken bij Sony’s RDP-X60iP speakerdock.

De vier modellen staan volgens Sony garant voor een gelijkaardige hoogwaardige geluidskwaliteit en ook op het vlak van design merken we een aantal overeenkomsten. De producent gaat er prat op de meest kwalitatieve en luxueuze materialen te gebruiken. De toestellen komen dan ook stuk voor stuk elegant voor de daf en passen perfect in de meest uiteenlopende huiskamers.

Toch heeft Sony geprobeerd om elke dock specifieke kwaliteiten en mogelijkheden mee te geven, om zo in te spelen op de noden van verschillende consumenten.

Paradepaardje
Het grootste model van deze nieuwe reeks is de RDP-XA900iP, die volgens Sony een krachtige 200 watt produceert. Als meest ‘volledige’ model van de X-Series steunt deze dock zowel op Apple’s AirPlay-technologie als op Bluetooth, zodat geluid ook gestreamd kan worden via smartphones, tablets en pc’s die niet door Apple geproduceerd zijn.

De ingebouwde 'DMC'-technologie (een combinatie van drie geluidstechnologieën die ontwikkeld werden door Sony zelf) garandeert naar eigen zeggen een helder en meeslepend geluid. Deze technologie wordt bovendien aangevuld met een 'S-Master' digitale versterker, voor optimale geluidsprestaties.

 

Enkel AirPlay
De iets compactere RDP-XA700iP beschikt niet over Bluetooth en steunt voor het streamen van muziek dus puur op de AirPlay-technologie. Deze dock is goed voor een uitgangsvermogen van 60 watt, wat moet zorgen voor een “kamervullend geluid”. Ook bij de XA700iP werd de DMC-technologie en de S-Master digitale versterker ingebouwd, waardoor de geluidsprestaties nauw aanleunen bij zijn grotere broer.