Sony’s NWZ-W202 combineert een mp3-speler met een in-ear hoofdtelefoon uit de EX-serie. Gewoon een leuke mp3-speler voor bij het sporten, of is er meer aan de hand?

De NWZ-W202 bestaat uit twee ‘oortjes’ die met elkaar verbonden zijn door een kabel die je achter je hoofd draagt. De speler heeft 2 GB flashgeheugen tot z’n beschikking, en speelt muziek in mp3-, aac- en wma-formaat af.
Sony levert de NWZ-W202 met een bureaustandaard die ook als usb-laadstation dienst doet. Klik beide oortjes bij elkaar – ze worden met een verborgen magneetje samen gehouden – en plaats ze op de houder, en de Sony wordt een blikvanger die de vorm van een hartje aanneemt. Een vormgeving waar niet meteen een functionele meerwaarde aan vast zit, maar het oogt alvast leuk en origineel.

Zappende speler
De speler activeren doe je door de twee oortjes weer uit elkaar te halen, waarna een druk op het draaiwieltje in het rechteroortje de muziek in gang zet. De bediening doet minimalistisch aan, met een minuscule plus- en minknop voor het volume en het eerder vernoemde draaiwiel voor de play, back en forward-functies. Toch laat het geheel zich quasi meteen blindelings bedienen.

Om eenvoudig door je muziekcollectie te navigeren, komt Sony met de ‘Zappin’-functie op de proppen. Activeer ze door het draaiwieltje even ingedrukt te houden terwijl de muziek speelt, en de speler laat een herkenbaar fragment uit de volgende nummers horen, naar keuze 4 of 15 seconden lang. Een aangename computerstem geeft aan of de functie in- of uitgeschakeld wordt. Kom je bij een nummer terecht dat je wil beluisteren, dan volstaat een korte druk op het draaiwiel om de weergave te hervatten. Een leuke en handige manier van navigeren, vooral bij het sporten.