Een muziekspeler die ‘danst’ op muziek en die je op de koop toe zelf nieuwe bewegingen kan aanleren? Een praktische meerwaarde heeft Sony’s Rolly niet, gadget-appeal des te meer…

Met de Rolly ‘Sound Entertainment Player’ zet Sony een muziekspeler in de markt die vooral gadgeteers wil verleiden. De Rolly heeft immers een aantal kunstjes in huis die hem promoveren tot een muziekrobot. Hij danst bijvoorbeeld vrolijk in het rond op muziek als je daarom vraagt, en je kan hem ook zelf nieuwe bewegingen aanleren.

Vreemde vogel
Op het eerste zicht heeft de kleine Sony weinig weg van een mp3-speler; hij doet ons eerder denken aan een glimmend paasei. De twee rubber ringen die om de speler heen zitten dienen als ‘dansvoeten’, twee klepjes op de zijkanten – waar de luidsprekers achter schuilgaan – doen dienst als armen, in combinatie met 180 graden rondom draaiende scharnieren. De ingewerkte LED-ringen voegen lichteffecten toe aan de Rolly-show.

Muziek afspelen kan op twee manieren: langs het ingebouwde flashgeheugen (2 gigabyte) of langs een Bluetooth-verbinding. Die laatste functie werkt probleemloos met onze Cowon S9 mp3-speler en Nokia 3500 Classic: de toestellen pairen is zo gebeurd. Nadat de afdekklepjes van de luidsprekers naar omlaag zijn gezakt en de LED’s oplichten, weerklinkt er meteen muziek uit de luidsprekers.