Ook draadloos of met noise-cancelling
Naast een klassieke uitvoering van de MDR-1R zijn er ook twee varianten verkrijgbaar, de MDR-1RBT en MDR-1RNC. Die eerste ruilt de kabel in voor een draadloze Bluetooth-verbibnding, en stelt een gebruiksduur van 30 uur per oplaadbeurt in het vooruitzicht. De One Touch-functie zorgt er bovendien voor dat je vlot muziek kan uitwisselen tussen een hele reeks NFC-compatibele toestellen van Sony, zonder met een Bluetooth- of Wi-Fi-verbinding te moeten friemelen. Een aanraking volstaat om de toestellen te koppelen.

De RNC-variant is dan weer voorzien van automatische 'AI' digitale ruisonderdrukking, die dankzij sensoren aan de binnen- en buitenkant van de hoofdtelefoon omgevingsgeluid weert. Volgens Sony houdt de MDR-1RNC op die manier 99,7 procent van alle omgevingsgeluiden buiten. Een keer de batterij opladen zou de hoofdtelefoon zo'n 22 uur van energie voorzien.

Spitsvondigheden zoals S-Master Digital Amplifier-technologie en de Digital Sound Enhancement Engine beloven ook bij deze modellen voor een gedetailleerd geluid te zorgen, terwijl ook sterk gecomrimpeerde tracks van een verbeterde profiteren.

Vanaf oktober
De drie nieuwe hoofdtelefoons zijn beschikbaar vanaf oktober. Goedkoop zijn ze echter niet: voor 250 euro haal je de bekabelde MDR-1R in huis. De MDR-1RBT met Bluetooth gaat over de toonbank voor 350 euro, terwijl de MDR-1RNC met noise-cancelling zo'n 400 euro moet opbrengen.

2/2
gerelateerde items