Spotify is nog niet (officieel) beschikbaar in België, maar dankzij een samenwerking met Facebook zou daar binnenkort verandering in kunnen komen.De populaire sociaalnetwerksite werkt immers samen met Spotify aan een nieuwe muziekdienst, die via Facebook zou worden aangeboden. De dienst richt zich bovendien op een publiek buiten de VS.

Het Amerikaanse Forbes claimt dat de dienst al binnen twee weken zijn opwachting zou maken. Facebookgebruikers zouden daarbij een Spotify-pictogram zien in hun nieuwsoverzicht.

Door op dat pictogram te klikken zou je software installeren op je computer, die op de achtergrond draait en toegang verleent tot het muziekaanbod van Spotify.

Voor buiten VS
In welke landen de dienst beschikbaar zal zijn, is voorlopig nog niet bekend. Wat al wel vast lijkt te staan, is dat de dienst zich niet op de VS zal richten.

Jim Butcher, de woordvoerder van Spotify, wil niet ingaan op de beweringen van Forbes. Hij geeft aan dat Facebook en Spotify continu samenwerken om de gebruikservaring van de muziekdienst en de sociaalnetwerksite te verbeteren.