Ook Last.fm en Tunewiki hebben al een applicatie klaar. Met die laatste kan je bijvoorbeeld automatisch de songteksten laten afspelen met je muziek in Spotify. Songkick geeft je dan weer een overzicht van alle optredens van een groep of zelfs de playlist van hun laatste optreden.

Controle
Goed om te weten is dat de applicaties zowel voor gratis als betalende gebruikers beschikbaar zijn. In principe kan elke ontwikkelaar een toepassing maken, maar Spotify beslist wel zelf wat er wordt goedgekeurd. “Wij keuren de apps goed, omdat gebruikservaring voorop staat,” aldus CEO Daniel Ek.

Het ziet er wel niet naar uit dat ontwikkelaars geld kunnen verdienen aan hun Spotify-applicaties. Dat zal sommigen ongetwijfeld tegenhouden, maar wie het wel doet kan als webdienst of toepassing voortaan een zeer groot een muziekliefhebbend publiek bereiken. Iets waar Ek ook zelf op hoopt. “We willen verbaasd worden door ontwikkelaars. Er gaan dingen komen die we vandaag niet eens kunnen verzinnen.”
 


Teleurstelling?
Hoewel de webapplicaties een leuke verruiming zijn, blijven sommige gebruikers wel wat op hun honger zitten. Geruchten over een filmdienst of een fusie met Netflix waren een kleine domper op de eerste internationale persconferentie van Spotify. Maar tegelijk opent het platform zich voor de creativiteit van ontwikkelaars, een teken dat de muziekstreamingsdienst vandaag er een stuk volwassenheid heeft bijgekregen.

2/2
gerelateerde items