De langverwachte Blu-ray-versie van Star Wars ligt vanaf 14 september in de winkels. Ze bevat niet minder dan negen schijven en biedt meer extra's dan je in een Jawa Sandcrawler vindt...De eerste zes schijven bevatten uiteraard Episode I tot VI, in HD en met 6.1-kanaals DTS-surroundgeluid. De films zijn voorzien van verschillende audiocommentaartracks, in veel gevallen van George Lucas. Maar er zijn ook interviews met de cast en crew. 

Schijven 7 tot 9 bevatten meer dan 40 uur aan extra's. Schijf 7 (die dieper ingaat op Episode I-III) staat vol met verwijderde, verlengde en alternatieve scènes. Verwacht je ook aan massa's artwork van rekwisieten, maquettes, kostuums, decors. Schijf 8 bevat meer van hetzelfde, maar dan voor Episode IV tot VI. Op schijf 9 vinden we tenslotte een hele reeks Star Wars-documentaires, waaronder drie nieuwe:

  • Star Warriors (2007, 84 minuten) gaat over '501st Legion, Vader's Fist', een wereldwijde fanclub voor Star Wars-kostuumliefhebbers die aan liefdadigheid doen.
  • A Conversation with the Masters: The Empire Strikes Back 30 Years Later (2010, 25 minuten) waarin George Lucas, Irvin Kershner, Lawrence Kasdan en John Williams terugblikken op het maken van The Empire Strikes Back.
  • Star Wars Spoofs (2011, 91 minuten): een collectie Star Wars-parodieën en persiflages, waaronder fragmenten van Family Guy en The Simpsons en uiteraard “Weird Al” Yankovics versie van The Phantom Menace. Hopelijk vinden we er ook een versie van Yoda.

De trailer voor de nieuwe Blu-ray-release kan je hieronder alvast bekijken: