Niet iedereen is opgezet met twee kolossen van vloerstaande speakers in de woonkamer, en soms zijn zelfs kleine speakers een doorn in het oog. Net daarom introduceert Stealth Acoustics op ISE 2012 (Integrated Systems Europe) zijn vernieuwde lijn Image Art-Speakers.


In de standaard uitvoering zijn deze speakers wit en zien ze eruit als een blanco canvas van een schilderij. Je kan ze echter ook laten aanpassen naar wens. UV-coated doen ze zich dan voor als een bedrukt canvas.

Je kan kiezen uit een brede waaier aan stockafbeeldingen of je kan een eigen foto, een schilderij of een tekening op het buitenste doek laten drukken. Bovendien zou het bedrukte oppervlak de geluidskwaliteit niet aantasten, aldus Steve Olszewski, vice-directeur van Stealth Acoustics.

Multifunctioneel
De Image II is slechts 8,8 centimeter dik en is makkelijk op te hangen dankzij de meegeleverde beugels. Op die manier zijn ze ideaal als discrete surround- of stereoset voor je televisie, maar laten ze zich ook makkelijk aanwenden voor interactieve of commerciële toepassingen (denk maar aan showrooms, musea of winkels).

Uit het oog is uit het hart?
Ondanks hun geringe afmetingen hebben deze speakers een breed afstraalgedrag. Stealth Acoustics houdt het zelf bij een spreiding van 170 graden, voldoende om in een ruime gebied voor de speakers een optimaal geluidsbeeld neer te zetten.

Met een maximale belastbaarheid van 200 watt RMS zouden ze zelfs aardig grote ruimtes kunnen vullen. Bovendien claimt Stealth Acoustics dat de basrespons tot 40 Hz reikt dankzij hun gepatenteerde LeverAcoustic Bass extension-technologie. Bij hoeveel decibel verlies die laagste frequenties worden weergegeven, is echter niet helemaal duidelijk. 

De prijs van de Image II art-speakers is nog niet bekend, maar Stealth Acoustics belooft die vrij te geven na afloop van ISE.