De VRT, SBS en VMMA die de handen in elkaar slaan om een app uit te brengen. Dat willen we zien! Maar is deze Stievie het bekijken waard?

Eerst de feiten: Stievie is een app die eigenlijk nog niet voor het grote publiek beschikbaar is. Tienduizend testers mogen er wel al mee aan de slag, voor een periode die wellicht een viertal maanden zal duren. FWD is ook een van de 'happy few' die toegang kregen. Zoals bekend is Stievie voorlopig enkel voor de iPhone en iPad beschikbaar, maar er zijn wel beloftes om het naar andere platforms te brengen. Android, nemen we in eerste instantie aan.

Een opvallende onbekende is hoeveel het gaat kosten om Stievie te mogen gebruiken. Uitzending gemist in Nederland en de iPlayer-app van de BBC zijn vergelijkbaar met Stievie en zijn gratis. Maar in Vlaanderen gaat dat anders zijn, onder andere omdat er hier geen grote 'licence fee' is zoals in het Verenigd Koninkrijk én het aanbod van Stievie voor een groot deel uit commerciële zenders bestaat.

Eerste constatering: de Stievie-app komt heel volwassen over. Het reageert vlot, alle features werken, en eigenlijk kunnen we er niet meteen onvolkomenheden in detecteren. Voor een app die zogezegd in test is, is dit toch wel een heel afgeborsteld product. Dit is geen bèta, zoals Google en Apple ons hebben leren kennen.