Conclusie

Stievie maakt toch wel een heel positieve indruk, beter dan initieel bij de plechtige persvoorstelling. De kwaliteit van de videostreams is zeker aanvaardbaar, zelfs op een iPad met Retina-scherm. Zou het beter kunnen? Ja, zeker als je het streamt via Airplay, maar dat zal wellicht ten koste gaan van de opstartsnelheid en dataverbruik. De audio is overigens prima.

Zoals gezegd is de app vrij volwassen voor nog in test te zijn. De testperiode is dan vermoedelijk ook meer een marketingstunt, dan echt technisch nodig - al kan het wel een goed idee zijn om die streamingservers eens goed op de proef te stellen.

De grootste lacune bij Stievie is conceptueel: waar Uitzending gemist in Nederland programma's nog tot 10 dagen na de uitzending beschikbaar stelt en iPlayer van de BBC dat voor zeven dagen doet, houdt Stievie het op 36 uur. Dat is op zich een wat rare hoeveelheid - 1 1/2 dag! - en zou op z'n minst 48 uur moeten zijn. Maar dan toch liever één week, want dan kan je bijvoorbeeld net voor het uitzenden van een aflevering in een feuilleton nog snel de vorige aflevering meepikken. Hopelijk staan de drie zenders open voor die kritiek, en wordt er nog gesleuteld aan de uitgesteld kijken-periode.

5/5
gerelateerde items