De al omvangrijke Multiroom-familie van Samsung breidt uit met een paar opmerkelijke designspeakers. Daarnaast presenteren de Koreanen op CES ook een volledige line-up soundbars voor gebogen tv's.

De WAM7500 en WAM6500 zijn allerminst conventioneel te noemen. Beide speakers hebben een ei-vorm, gemonteerd op een metalen voet en standaard. De bijzondere vorm is er niet enkel voor de show; een groef die rondom de speakers loopt verhult een akoestische reflectorring die het geluid naar alle kanten de kamer instuurt. Samsung noemt de twee toestellen daarom ook 'Ambient speakers'. Ze zouden overal in de kamer - ongeacht je locatie in de ruimte - hetzelfde moeten klinken.

Het grote verschil tussen de twee nieuwe modellen: de WAM6500 heeft een batterij en een handvat om de speaker gemakkelijk te verplaatsen.

De beide WAM-speakers maken deel uit van het Multiroom-aanbod van Samsung, dat al verschillende actieve speakers omvat (de M3, M5 en M7), een soundbar (HW-H750/751), HT-sets en een Blu-rayspeler (BD-H6500). Het Multiroom-systeem werkt bovendien samen met de meeste recente smart tv's van Samsung om ook surround via draadloze speakers aan te bieden. Ook de WAM7500 en WAM6500 zijn dus aan te sturen via een app en kunnen muziek gezamenlijk of per kamer spelen.