De Berlijnse audiofabrikant Teufel heeft stadsgenoot en streaming audio-specialist Raumfeld overgenomen. De streaming audio-oplossingen van Raumfeld worden per direct aan het Teufel-aanbod toegevoegd.


Raumfeld ontwikkelt en verkoopt sinds 2009 premium producten die voor draadloze audiostreaming bestemd zijn. De sets kunnen in een bestaand audiosysteem worden geïntegreerd, maar het is ook mogelijk om een set aan te schaffen die compleet met actieve speakers geleverd wordt.

De 'Raumfeld by Teufel'-producten zijn ook geschikt voor de uitbouw van een multiroomsysteem. Niet alleen voor muziek vanaf een netwerkapparaat trouwens. Wie z'n audiosysteem met de netwerkspeler verbindt, kan via die laatste ook cd's en andere bronnen langs het thuisnetwerk beschikbaar maken.

Ambitieus opzet
Teufel stelt z'n nieuwe aanwinst voor als een geluidssysteem dat voldoening biedt aan de ware audiofiel, waarbij de luisteraar kan rekenen op een ruime ondersteuning van bestandsformaten en online diensten zoals Napster, Last.fm en internetradio.

Het hart van de Raumfeld-systemen is de intuïtieve, gebruiksvriendelijke afstandsbediening met touchscreen die alle functies van het audiosysteem binnen handbereik brengt, vanuit gelijk welke ruimte in huis.

De producten zijn per direct aan het aanbod van Teufel toegevoegd en kunnen besteld worden via de Teufel-website. De vanafprijs bedraagt 599 euro. Daarvoor krijg je een set die bestaat uit een draadloze netwerkspeler met 24bit/96kHz D/A-converter (Raumfeld Connector) en een luxueuze afstandsbediening (Raumfeld Controller). Verder zijn er ook complete multiroomsets beschikbaar en upgrades om het systeem mee uit te breiden.

Teufel wil in de nabije toekomst de know-how van Raumfeld ook gaan combineren met de kwaliteit van z'n eigen geluidssystemen.