Om er zeker van te zijn dat die doelstelling ook gehaald wordt, rust Marantz de AV8801 uit met onderdelen zoals een sterke voeding met ringkerntrafo, HDAM-technologie en ga zo maar door. Die worden ondergebracht in een verkoperd chassis, net als bij de duurdere stereocomponenten van Marantz het geval is.

Aan boord tref je natuurlijk heel wat videotechnologie aan, zoals 4K-videoverwerking en 3D pass-through. Bij het netwerkluik kan je rekenen op Spotify-ondersteuning, 'gapless'-weergave van muziek via DLNA, Apple's AirPlay-technologie en iOS- en Android-apps voor de bediening van dat fraais.
 


Vier zones en Audyssey extra's
Zeven HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen maken het mogelijk om de AV8801 in te zetten als centrale schakel in een (bescheiden) multiroom- of home theater-omgeving. Voor de decodering van geluid staat een performante Multi-DSP-audioprocessor in, die onder meer ondersteuning biedt voor high-res indelingen.

Verder zien we ook ondersteuning voor heel wat geavanceerde surroundmodi, zoals Audyssey DSX und DTS NeoX. Dat maakt 11.2-kanaalsweergave met extra hoogte- en breedtekanelen mogelijk, als je ook echt plaats hebt voor zo'n massa speakers.

Last but not least is de AV8801 het eerste Marantz-product dat gebruikmaakt van MultEQ XT32-technologie (voor automatische kamercorrecties) met Sub EQ HT van Audyssey, dat de akoestiek kan optimaliseren wanneer er twee subwoofers worden gebruikt. Dat moet voor nog meer preciesie en dynamiek in het laag zorgen.
 

gerelateerde items