Wie in de markt is voor een tablet, kan in 2011 z'n plezier niet op. Een resem nieuwe uitdagers neemt Apple's iPad in het vizier.Op de CES in Las Vegas viel er tot nu toe niet alleen heel wat 3D-nieuws te rapen. Vooral het aantal aankondigingen van nieuwe tablets swingt onderhand de pan uit, waarbij met name de tablets die gebruikmaken van Androids nieuwe besturingssysteem 'Honeycomb' (Android 3.0) heel wat buzz genereren op de beursvloer. Honeycomb is immers de eerste versie van Android die ontworpen werd met tablets in het achterhoofd.

Dat zorgt meteen voor een trendbreuk met de schaarse Android-gebaseerde tablets die tot nu toe op de markt kwamen - we denken dan met name aan de Galaxy Tab van Samsung en de Internet Tablets van Archos. Die deden het tot nu toe met Froyo, momenteel de meest courante versie van Google's 'open' besturingssysteem dat tot nu toe eigenlijk op smartphones afgestemd was.

Dat Honeycomb best indrukwekkende mogelijkheden biedt op een tablet, bewees Motorola bij de presentatie van de Xoom. Die heeft een touchscreen van 10,1 inch (25,6 centimeter), waarmee hij exact even groot is als Apple's iPad. Op de voor- en achterzijde prijkt er een camera, en in tegenstelling tot de iPad is er ondersteuning voor Flash video's - iets wat bij de iPad niet het geval is en bij het bekijken van webpagina's roet in het eten kan strooien. Op de onderstaande video krijg je alvast een aardig voorproefje van de Xoom en Honeycomb.