Bij Asus stonden er maar liefst vier nieuwe tablets in de schijnwerpers: drie van de vier toestellen (worden aangedreven door Honeycomb en zullen in de komende maanden verkrijgbaar zijn; nummer vier is een tablet met Windows 7 als besturingssysteem.

De Eee Pad MeMO is een 7-inch tablet die vanaf juni verkrijgbaar wordt; de Transformer (met een 10-inch scherm) zou reeds in april z'n opwachting maken - compleet met docking station met toetsenbord. De Slider is vergelijkbaar met de Transformer, maar vervangt het docking station door een geïntegreerd uitschuifbaar toetsenbord. Die laatste zou vanaf mei beschikbaar worden. Reken voor deze toestellen op een prijskaartje dat varieert tussen 399 en 699 dollar.

Daarnaast haalden onder meer ook Toshiba, LG en Acer het doek van enkele Android 3.0-tablets. Andere fabrikanten kondigden dan weer toestellen aan die draaien op een oudere versie van Android (zoals bij Dell, NEC en Onkyo) of lieten nog even in het midden over welke Android-versie hun toestellen zullen beschikken (onder meer bij Panasonic en Lenovo).


Windows-tablets
De vierde tablet van Asus - de Eee Slate EP121 - brengt ons meteen bij de Windows-gebaseerde tablets. Die maken geen gebruik van een 'speciale' versie van MS Windows, maar krijgen wel een door de hardwarefabrikant ontworpen laag mee die voor de bediening van het toestel instaat.

In het geval van Asus z'n Eee Slate is dat Windows 7 Home Premium, dat op een 12-inch scherm z'n ding mag doen. Binnenin de Slate maken een Intel Core i5-processor en een SSD-schijf van 64 GB het mooie weer. Vanaf januari zou de Asus Tablet al te koop worden aangeboden, met een verwachte prijs van zo'n 1.000 dollar.

Ook bij Fujitsu, Onkyo en ExoPC vallen Windows-tablets te verwachten in 2011.

gerelateerde items