Toon alles (8)

CD'tjes luisteren met Esoteric... voor 300 euro per kilogram
Over naar Esoteric, een naam als een klok in high-end middens. Wat je hier krijgt is een fenomenaal afwerkingsniveau, een extreem goede weergavekwaliteit - dat gaat zeker op voor de cd-spelers van het merk, met de versterkers hebben we minder ervaring - en stevig gekruide prijskaartjes.

Nieuw zijn de K-01 en de K-03 cd-spelers. Beide toestellen geven cd's en sa-cd's weer op de laatste generatie van het beroemde VDRS-loopwerk. Uiteraard hebben de twee een zeer nauwkeurige klok aan boord - meer bepaald de VCXO-klok, met een nauwkeurigheid van +/- 0.5 PPM.

Maar het kan altijd nog beter. Daarom hebben de twee machines achterop een Word Sync-klokingang, waarop je dan een externe klok kan aansluiten zoals de Esoteric G-ORb Rubidium Master Clock. De K-03 weegt 28 kilogram, de K-01 zelfs 31 kilogram. Om je een idee te geven qua prijs: reken op ruwweg 300 euro per kilogram...
 


Esoteric I-03 versterker: amper 31 kilogram licht
De bijbehorende versterker is de I-03. In het kort: een waanzinnige afwerkingskwaliteit, 31 kg licht en een opgegeven vermogen van 2 x 180 watt. 31 kilogram licht? Jawel, dat is eigenlijk onverwacht weinig voor een apparaat van een dergelijk afwerkingsniveau en met zoveel vermogen.

De verklaring? Er wordt gebruik gemaakt van klasse-D versterkermodules. Die vindt je tegenwoordig heel veel, maar zo goed als nooit in high-end apparatuur.

2/2
gerelateerde items